4/6/12

Κάθε άνθρωπος που συναντάς...


Η κατανόηση της αποδοχής του άλλου, είναι το πρώτο σκαλοπάτι της εξέλιξής του. Τι αποδέχεσαι από τον άλλον; Το νου του, τη λογική του ή την καρδιά του; Και αν αυτά δε γίνουν κατανοητά, δε γίνεται να προχωρήσεις.

Κάθε άνθρωπος που συναντάς το πρώτο πράγμα που θα δεις, είναι τι σε συγκινεί σε αυτόν. Και από εκεί θα καταλάβεις τι ψάχνεις στη ζωή σου και ανάλογα, ακολούθησε το πεπρωμένο σου. Αν είσαι παιδί του ουρανού, ή παιδί που αρχίζει και τελειώνει στον κόσμο που ο κυρίαρχος είναι ένα άπληστο εγώ.

Όλα είναι πιθανά. Απίθανο είναι όταν δεν έχεις κατανόηση. Στερείσαι λήψης και η αντίληψή σου ζει μέσα στη σύγχυση.

Η μετάνοια συμβαίνει αλλά ο άνθρωπος που φεύγει από την κατάσταση που ήταν και πάει στην καινούρια κατάσταση αυτό το διάστημα το πληρώνει. Δεν είναι ποτέ εύκολη η μετάβαση από το πριν στο μετά. Αυτά που αφήνεις πίσω, αυτά είναι που προκαλούν τον πόνο. Γι αυτό οι άνθρωποι φοβούνται να αλλάξουν. Γιατί ξέρουν ότι θα πληρώσουν λύτρα. Λύτρα = λυτρώνομαι.

Η έλλειψη αγάπης δημιουργεί χρέος που ό,τι και να κάνει ο άνθρωπος πρέπει να το πληρώσει ως λύτρο. Η αγάπη στον άνθρωπο λειτουργεί διαγράφοντας τα χρέη του. Ώστε ο άνθρωπος να είναι σε κατάσταση δημιουργίας.

Το αυγό είναι η μάνα και το πουλί είναι το παιδί που σπάει το αυγό και βλέπει τον κόσμο με τα δικά του μάτια. Η μάνα είναι το κίτρινο και το άσπρο, το φως και η αγνότητα, συνθήκες που μπορούν να κυοφορήσουν ένα νέο ον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου