20/9/10

Όταν υπάρχει κίνηση...

Το Φως λέει…

 Όταν υπάρχει κίνηση τότε υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής…
Η αλλαγή που έχει σχέση με τη βεβαιότητα της νέας  σας αρχής κάθε μέρα και όχι η επανάληψη που είναι άκαρπη και δεν οδηγεί πουθενά, που παραπλανά και συσκοτίζει.

Τι σημαίνει  νέα αρχή;
Σημαίνει ότι τα αφήνω όλα πίσω μου και καινούριος κοιτάζω τον κόσμο, σα να τον βλέπω πρώτη φορά.
Έχουμε αυτή τη δυνατότητα, αρκεί  να συνοδεύεται από την αλλαγή νοοτροπίας (μετα-νοώ). Η κάθε καινούρια μέρα βεβαιώνει, παιδί μου, πως την έχεις τη δυνατότητα αυτή…

Κάθε μέρα ο ήλιος ανατέλλει για σένα. Κάθε μέρα που ο ήλιος μεσουρανεί, σε φωνάζει να συνδεθείς με το μέγα αυτό γεγονός, δηλαδή να συνδέσεις το νου με την καρδιά σου. Δε συνδέεται άλλωστε τίποτε, αν πρωτίστως δε γίνει αυτή η σύνδεση. Είναι η μόνη σύνδεση που ανοίγει το δρόμο μπροστά σου καινούριο, αστραφτερό και σου δημιουργεί τη δυνατότητα να ερμηνεύεις την ανατολή του ήλιου και το μεσουράνημά του, που είναι για σένα.

Προχωρεί ο ήλιος για να σου δείξει ότι, ακόμη κι όταν δύει-που δεν δύει ποτέ- εσύ τον περιμένεις κάθε μέρα καινούριο, λαμπερό, γεμάτο από ζωή την οποία σου μεταδίδει αδιαλείπτως και χωρίς παζαρέματα.

Το σήμερα για σένα είναι η ανατολή.

Το σήμερα για σένα είναι το μεσουράνημά σου.

Το σήμερα για σένα είναι η δυνατότητά σου να λάμπεις συνεχώς, έστω και αν πρέπει να αποσυρθείς για να ξανάρθεις την επόμενη ημέρα.

Τίποτε δε γίνεται, που να μην είναι δάσκαλος για σένα, μέσα σε ένα απέραντο «είναι» γεμάτο αγάπη, ελπίδα, χαρά, πίστη. Όλα αυτά φτάνουν εδώ με μια λέξη που για σένα είναι το παν: βεβαίωση του όντος σου.
  
Τι είναι άραγε πιο σπουδαίο, από το να ανοίγεις τα μάτια σου κάθε πρωί με καινούριο βλέμμα και να βλέπεις το καινούριο, το αστραφτερό;
Τα παλιά και τετριμμένα είναι χθες.

Τώρα… σήμερα  το μόνο που ισχύει είναι η Αρχή της νέας μέρας που είναι γεμάτη φως και προσδοκία για το καλύτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου