9/10/10

Άνθρωπε, σήκωσε τα μάτια σου στον ουρανό…

Το Φως λέει ...
 
Άνθρωπε, σήκωσε τα μάτια σου στον ουρανό …
Άπειρος είναι και αιώνιος, γεμάτος από ζωή, αγάπη και σοφία. Συνδέσου μαζί του, συνομίλησε, σε ακούει και έτσι εντάσσεσαι μέσα του.
Δεν είσαι μόνος, υπάρχει απειροσύνη και αιωνιότητα …

Μόνος είσαι αν εσύ επέλεξες το διαχωρισμό. Ο ουρανός γεμάτος από τη χάρη και τη σοφία του Δημιουργού, σου το διαμηνύει συνεχώς. Η μοναξιά είναι ο διαχωρισμός. Ο διαχωρισμός που αφορά εσένα, γιατί έκλεισες την πόρτα της επικοινωνίας, γιατί έκλεισες τα μάτια και τα αυτιά σου και άνοιξες πόρτα σε ό,τι έχει αρχή και τέλος. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Γιατί αν υπάρχει το αιώνιο, υπάρχει. Αν υπάρχει το άπειρο, υπάρχει. Και το σχετικό υπάρχει, γιατί δε θέλησες να ενταχθείς σε αυτά που αναγνωρίζεις ως άπειρα και αιώνια.

Η αλήθεια είναι απλή και καθαρή. Τα σενάρια και οι αποδείξεις δεν την αφορούν. Ή τη ζεις ή την αναλύεις και την υποστηρίζεις από την πλευρά του διαχωρισμού. Αναγνωρίζεις το αιώνιο; Τότε γιατί νομίζεις ότι εσένα δε σε αφορά; Δράσε ανάλογα. Είσαι αιώνιος. Η Ζωή δεν πεθαίνει γιατί αλλιώς δε θα ήταν Ζωή.

Αποδείξεις δεν υπάρχουν γιατί έχουν σκοπιμότητες εγωϊκές κι έτσι χάνουν τη σημασία τους. Η απόδειξη χρειάζεται για την αμφισβήτηση και την αμφιβολία, όχι για την Πίστη στη Ζωή. Η θάλασσα δεν έχει ανάγκη ανάλυσης, το ίδιο και ο αέρας, το ίδιο και ο ήλιος. Απλώς υπάρχουν και σε καλούν να τα βιώσεις. Η φύση είναι το σπίτι που βρεθήκαμε για να αναγνωρίσουμε τον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου